Jak se vybavit na procházku s miminkem v létě

Teplé letní dny přímo vybízejí k procházkám s miminkem. Než ale vyrazíte ven, je potřeba se správně připravit. Pojďme se podívat, co všechno je dobré s sebou mít, aby vám procházka přinesla jen radost.

Kočárek

Základem je pochopitelně vhodný kočárek. Pro letní procházky se hodí lehký sportovní kočárek, který lze snadno manévrovat i v náročnějším terénu mimo chodníky. Dbejte na kvalitní odpružení kol. Nezapomeňte na slunečník, alespoň na přední stranu kočárku. Rozhodně nepřikrývejte kočárek látkovou plenkou! Uvnitř se rychle vytvoří přílišné teplo, protože přes plenku neproudí tolik vzduchu.

Lehké oblečení

Oblékněte miminko do lehkého oblečení z přírodních materiálů, které nechává pokožku dýchat. Vhodné jsou tenké bavlněné body či kombinézy, oblečení z vlny merino, nebo jemného modalu. Nesmí chybět klobouček chránící hlavičku před sluncem.

Přikrývka

I v létě je dobré mít v kočárku lehkou přikrývku. Poslouží jako ochrana před větrem, ale i jako podložka pro přebalení. Využít můžete i látkové pleny.

Kosmetika

Vezměte dostatečnou zásobu plen, vlhčených ubrousků či jiných hygienických potřeb. Miminko je potřeba pravidelně přebalovat i na delší procházce či výletu. Zvlášť oceníte vlhčené ubrousky pro osvěžení, nebo pro očištění – to když bude váš potomek třeba prozkoumávat prašné cesty po svém. Hodí se také krém s SPF (alespoň) 50.

Voda a svačina

V horku je potřeba miminko (i sebe) průběžně hydratovat. Mějte v kočárku dostatek tekutin na pití i mléko či vodu pro miminko. Pro starší děti můžete vzít svačinku.

Hračka

Pokud víte, že bude miminko pouze v kočárku a nejdete na místo, kde by mohlo zkoumat okolí, přibalte oblíbenou hračku, třeba chrastítko připevněné k kočárku.

Sluneční brýle

Kvalitní sluneční brýle chrání citlivé dětské oči před škodlivým UV zářením. Pokud je vaše dítko starší (a podaří se vám udržet mu brýle na očích i v zápalu hry), rozhodně je dobrý nápad je vzít!

Repelent

V horkých měsících se hodí také moskytiéra na kočárek i tělový repelent, abyste ochránili miminko i sebe před hmyzem. Volte repelent certifikovaný pro dětskou pokožku.

Náhradní oblečení

Plánujete se projít do přírody? Vezměte alespoň jedno náhradní tričko či body pro případ, že by miminko se miminko polilo, spadlo do nejbližší kaluže, nebo oblečení v horku zkrátka propotilo.

Lékárnička

Kompletní vybavení by měla vždy doplnit malá lékárnička pro případ drobných zranění či nevolnosti.

Když budete mít všechno potřebné po ruce, můžete si s miminkem naplno užít letní procházky. Jen nezapomeňte sledovat jeho reakce a přizpůsobit délku a intenzitu vycházky jeho momentální náladě a teplotním podmínkám okolí. Přejeme krásné prosluněné procházky!