Tipy, jak ušetřit na plenkách a dalších věcech pro miminko

S příchodem nového člena rodiny přichází i mnoho radostí, ale také náklady spojené s péčí o miminko. Plenky, oblečení, kosmetika, hračky a další potřeby pro miminko mohou vysát rodinný rozpočet než se nadějete. Nicméně, existuje mnoho způsobů, jak ušetřit peníze a zároveň poskytnout vašemu dítěti vše, co potřebuje. V tomto článku vám představíme několik tipů, jak ušetřit na plenkách a dalších věcech pro miminko.

1. Kupujte plenky v “bulk” baleních

Nákup plenek ve velkých baleních často vede k výrazným úsporám. Mnoho obchodů nabízí slevy a akce na plenky, pokud si koupíte větší množství najednou. Dokonce už existují i služby, které vám na pravidelné bázi plenky automaticky doručí až ke dveřím.

Kromě toho některé obchody nabízejí věrnostní programy pro rodiče, kteří často nakupují plenky. Tyto programy mohou zahrnovat další slevy, dárky nebo zpětně vrácené peníze na váš účet. Tyto akce můžete využít i u nás na chcipleny.cz – stačí sledovat naši hlavní stranu :)

2. Vyzkoušejte plenky od různých značek

Není třeba se držet jen jedné značky plenek. Různé značky nabízejí různé ceny a kvalitu. Vyzkoušejte několik různých značek a najděte tu, která vám nejlépe vyhovuje. Někdy můžete najít kvalitní plenky za nižší cenu.

Mnoho rodičů také sdílí své zkušenosti s různými značkami plenek na internetu. Využijte sílu internetu a přečtěte si recenze a diskutujte s ostatními rodiči, abyste našli ty nejlepší plenky právě pro vaše dítě.

3. Využijte online srovnávače cen

Existuje mnoho online srovnávačů cen, které vám umožní najít nejlepší nabídky na plenky a další potřeby pro miminko. Stačí zadat požadované parametry, značky nebo rovnou typ plen a tyto nástroje vám ukážou, kde je lze zakoupit za nejnižší cenu.

4. Vyhněte se zbytečným nákupům

Víme, že chcete svému děťátku dopřát všechno, co chce i potřebuje. Miminko ale opravdu nepotřebuje všechno, co je právě na trhu. Vyvarujte se nakupování zbytečných a nadbytečných věcí. Zaměřte se na základní potřeby a postupně doplňujte, jak je potřeba.

Před tím, než vyrazíte na nákupy si udělejte seznam věcí, které skutečně potřebujete. Pokud děláte velký nákup před narozením miminka, mějte na paměti, že některé výrobky jsou vhodné až pro pozdější stadia vývoje dítěte, takže nemusíte vše kupovat najednou.

5. Vyrábějte vlastní baby kosmetiku

Mnoho baby kosmetických výrobků si můžete vyrobit doma za zlomek ceny. Například kokosový olej lze použít jako hydratační krém, především pro tělo. Existují také recepty na domácí dětský krém nebo šampon, které jsou levné a zcela přirozené.

Když vyrábíte vlastní baby kosmetiku, můžete být jisti, že neobsahuje žádné tvrdé chemikálie nebo alergeny. Výrobky jsou šetrné k pokožce vašeho dítěte a šetrné k vašemu rozpočtu. Jen dávejte pozor na to, v jakých podmínkách své výrobky skladujete. Produkty z obchodu obsahují korzervanty z důvodu, aby byla kosmetika skutečně bezpečná. Dejte si tedy pozor i vy na množení bakterií a plísní v domácích výrobcích. Nebo si vyberte u nás z ověřených značek :)

6. Využijte online slevy

Internet je plný slevových kuponů a nabídek, které uplatníte i na věci pro miminko. Existují speciální webové stránky a aplikace, které shromažďují aktuální slevové kupony pro plenky, oblečení, hračky a další potřeby.

Zaregistrujte se na těchto webových stránkách nebo si stáhněte aplikaci, abyste měli přístup k nejnovějším slevám a kuponům. Můžete také sledovat sociální média a newslettery obchodů, kde často zveřejňují exkluzivní slevy pro své zákazníky.

7. Nakupujte z druhé ruky

Trh s věcmi z druhé ruky je skvělým způsobem, jak získat výrobky pro miminko za nižší cenu. Bazarové weby, second-hand obchody a výměnné skupiny na sociálních sítích mohou nabídnout kvalitní a málo používané věci za výrazně nižší cenu.

Mnoho rodičů prodává nebo daruje věci, které jejich děti přestaly potřebovat. Zkuste tyto zdroje, než se rozhodnete koupit nové výrobky. Můžete také prodat nebo darovat věci, které vaše dítě již nepotřebuje. Bude to výhodné pro vaši peněženku i budoucnost planety.

8. Praní plen

Pokud máte odvahu a čas, můžete zvážit také použití látkových plen. Ačkoli vyžadují praní, na dlouhodobém horizontu vám mohou ušetřit nemalé peníze, protože nevyžadují pravidelný nákup jednorázových plenek.

Při používání látkových plen můžete také ušetřit na odpadech a přispět k ochraně životního prostředí. Existuje mnoho různých typů látkových plenek, takže si můžete vybrat ty, které vám nejlépe vyhovují a jsou nejefektivnější pro vaše potřeby.

Závěr

I když máte napjatý rozpočet, věříme že s těmito tipy můžete ušetřit spoustu peněz na plenkách a dalších věcech pro miminko. Nezapomeňte, že největší bohatství, které můžete svému dítěti poskytnout, je láska a péče, a ty jsou naprosto zdarma. Snad žádné dítě si v dospělosti asi nepovzdechne, že je mu líto, že jako miminko nemělo k dispozici tu nejnovější edici stavebnice nebo panenky. Dětství je krátké a plné zázraků, a proto si ho maximálně užijte a vytvářejte společně nezapomenutelné vzpomínky!