Co darovat k Vánocům – nové maminky

Vánoce se kvapem blíží. Jestli letos přemýšlíte, jak potěšit čerstvou maminku mezi svými blízkými, nabízíme pár zaručených tipů, jak si pod stromečkem zasloužit upřímný úsměv obdarované!

Kosmetika

Aneb dárek, který se využije a nezůstane ležet na poličce. Zkrátka sázka na jistotu. Samozřejmě je ideální, pokud znáte preference obdarované osoby – pokud má nějakou oblíbenou značku, máte vyhráno. Mnoho kosmetických značek myslí i na novopečené maminky a nabízejí speciální řady, které můžete využít jako dárek. Poskládat takový balíček kosmetiky je ovšem věda, takže je někdy bezpečnější sáhnout rovnou po předpřipravené sadě kosmetiky. My pro vás máme hned několik druhů, ze kterých jistě vyberete to pravé. :)

Tip: Mnoho maminek se snaží během prvních měsíců s miminkem omezovat výrazné vůně, nesázejte proto na silně parfémované produkty.

Dárkem, kterým potěšíte téměř každého, kdo má rád univerzální péči, je pak Bi-Oil. Tenhle zázračný olej pomáhá předcházet striím v těhotenství, minimalizuje jizvy a pečuje o pokožku celého těla i vlasů.

Elektronika

Vánoce jsou skvělým obdobím pro darování něčeho, co si obdarovaný běžně sám nedopřeje. Pro mnoho lidí je touto kategorií elektronika.

Nové maminky, které velmi často trápí nedostatek času, jistě ocení pomocníky do domácnosti a pro zpříjemnění života s miminkem. Naším tipem číslo jedna je v této kategorii kávovar. Pokud z okolí slýcháte větu “ani jsem si nestačil/a udělat kafe”, pravděpodobně je tento dárek více než vhodný, protože šetří čas a často zvládá i výsledek jako z kavárny. Aby si zmiňované kafe obdarovaná osoba stihla i vypít, to je ovšem věc druhá.

S příchodem dětí má mnoho rodičů pocit, že jen neustále uklízí. Robotický vysavač, náš druhý tip v této kategorii, je pro spoustu lidí neocenitelným pomocníkem. A troufneme si tvrdit, že si ho zamiluje každý vytížený rodič.

Každý rodič větších dětí říká, že “miminkovská fáze” utekla ani nevěděli jak. Pro ty, kteří si potrpí na zachování vzpomínek je skvělým dárkem fotoaparát. A nemusíte ani sahat po zrcadlovce za desítky tisíc. Krásné fotky dnes dělají i kompaktní digitální fotoaparáty, které jsou přeci jen o něco dostupnější.

V tomto zimním období je skvělým pomocníkem také čtečka e-knih. Tento přístroj má své zastánce i odpůrce, ale jeho výhoda je nesporná – nemusíte nikam chodit a tisíce knih máte doslova po ruce. Mnohé druhy také svítí ve tmě, takže nepotřebujete ke čtení externí zdroj světla, což se může hodit pro noční kojení. Čtečky se pohybují v několika cenových kategoriích, takže není problém vybrat ji jako dárek pro jakýkoliv rozpočet.

A jak si udržet celou zimu zdraví i na cestách? Pro dezinfekci povrchů (například telefonu, madel kočárku, atd.) můžete pořídit kapesní UV sterilizér. Dají se pořídit už kolem několika stovek korun.

Další tipy

A co další vděčné dárky?

Nic nezkazíte dárkovým balíčkem vitamínových doplňků stravy. Existují druhy určené přímo pro těhotné a kojící, takže se nemusíte bát, že byste darovali nevhodnou věc.

V podobném duchu se nese i Sunar Gravimilk. Mléčný nápoj pro všechny fáze mateřství, který pomáhá s doplněním důležitých minerálů a vitamínů.

Pro nastávající rodiče, kteří ještě nemají výbavičku připravenou, může být zajímavý také plenkový dort. Nejde o žádnou laskominu, ale o krásný dárkový balíček věcí pro miminko. Můžete si u nás vybrat hned z několika druhů a velikostí.

Krásným a estetickým dárkem jsou pro kojící maminky také kojící korále. Ty seženete v mnoha materiálech, barevných provedeních a cenových relacích. Jako bonus jsou opravdu krásné a stylové.

Stále nevíte, co by vaše blízké potěšilo? Nechte je vybrat! Dárkový poukaz u nás najdete ve třech hodnotách a v tištěné ale i elektronické podobě.